11 januari, 2021

Anmäl dig till Ångermanländskt fågelrace 23 januari

Välkommen att vara med på årets första skådaraktivitet – Fågelracet lördagen den 23 Januari.

 

Med tanke på coronapandemin är detta den enda aktiviteten som ÅOF arrangerar innan maj månad. I fågelracet är man minst två personer som är ute tillsammans mellan kl. 8.00-15.00 och försöker hitta så många arter som möjligt. Det blir ingen gemensam samling i år utan resultatet rapporteras in till arrangören och sedan läggs det ut på ÅOFs hemsida.

Här finns uppgifterna om racet!


Ångermanländskt fågelrace Lördag 23 januari

Lagtävling i att se så många fågelarter som möjligt under dagen. Ett lag består av två eller flera deltagare, lagen räknar alla fågelarter de observerat mellan kl. 08:00 och 15:00. För att en art ska räknas ska samtliga deltagare i laget ha sett eller hört den, dock ej nödvändigtvis samma individ. Alla i laget ska färdas i samma bil eller promenera/skida tillsammans. Lagen väljer själva var i landskapet de skådar. Arter som får räknas är sådana som är spontant förekommande i Ångermanland, dvs fasan och rapphöna räknas ej.

   Anmäl namnet på laget och lagledare med kontaktuppgifter, telefon och mail gärna före 20/1. Anmälan och resultat till Jonas Konradsson, mobilnr. 070-346 91 07  jonas_konradsson@hotmail.com

    Ingen gemensam samling görs p.g.a. coronapandemin. Avrapportering av resultatet sänds in före kl. 20.00 på kvällen den 23 januari. Resultatet ska visa vilka arter och var laget skådat, samt körsträckan. Arrangörerna summerar resultatet och lägger ut detta på ÅOFs hemsida.


Gilla gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar