20 januari, 2020

Dags för årets fågelrace - anmäl lag!

Nu på lördag 25 januari  är det dags för årets Ångermanländska artrace.

 

Lagtävling i att se så många fågelarter som möjligt under dagen. Ett lag består av två eller flera deltagare, lagen räknar alla fågelarter de observerat mellan kl. 08:00 och 15:00. För att en art ska räknas ska samtliga deltagare i laget ha sett eller hört den, dock ej nödvändigtvis samma individ. Alla i laget ska färdas i samma bil eller promenera/skida tillsammans. Lagen väljer själva var i landskapet de skådar. Arter som får räknas är sådana som är spontant förekommande i Ångermanland, dvs fasan och rapphöna räknas ej. Efter dagens skådande, vid femtiden, träffas de som vill för genomgång av dagen.

 

Samlingen sker i Elimkyrkan Nytorgsgatan 2C i Örnsköldsvik kl. 17.00. Parkering finns på innergården för de flesta som kommer med bilar. Middag ordnas via någon catering till självkostnadspris.

 

Anmäl namnet på laget och lagledare med kontaktuppgifter, telefon och mail, och hur många som kommer till artgenomgången på kvällen, gärna före 25/1. Resultatet över vilka arter och var laget skådat, samt körsträcka redovisas så snart som möjligt per mejl efter målgång eller muntligen vid redovisningen på kvällen.

 

Anmälan och resultat till Torbjörn Johansson, mobilnr 070-548 63 38 torbjorn.jarved@gmail.com

 
 
Gilla gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar