7 maj, 2020

Fortsatt inställda fågelutflykter

ÅOF styrelse har beslutat att även fortsättningsvis ställa in de planerade fågelutflykter efter 15 maj. På grund av coronapandemin görs uppehåll fram till augusti.


Däremot uppmanar vi alla medlemmar och andra fågelintresserade att vara ute mycket och skåda fågel. Det är bra för hälsan att vistas ute så länge som man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer om social distansering. Håll en lucka på 2 m till de du möter ute i markerna!


ÅOF har förslag på två fågelaktiviteter som man kan göra och som bidrar till ökad kunskap om fågelfaunan i Ångermanland. En aktivitet är att boka en standardrutt i Svensk Fågeltaxering och inventera en ruta en morgon/förmiddag. Gå in på hemsidan https://www.fageltaxering.lu.se/ och boka en lämplig ruta! Där finns en karta över Sverige där man kan se vilka rutor som är lediga och man kan boka direkt på hemsidan. Instruktioner till hur man gör finns också där.


En annan aktivitet är att inventera backsvala och backsvalekolonier under maj-juli. BirdLife Sverige har ju utsett backsvala till riksinventeringsart 2020 och 2021. Rapportera kolonier på Artportalen och hör av er till Dan Tjell i vår styrelse om ni vill veta mer.

Vi går mot en spännande tid nu då mycket intressanta fåglar dyker upp. Rapportera gärna observationer på Artportalen.


Vi ses ute i markerna!

Gilla gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar