7 april, 2020

ÅOFs fågelutflykter är inställda under april månad och fram till 15 maj

ÅOFs styrelse tog på sitt digitala styrelsemöte igår beslut om att ställa in vårens fågelutflykter fram till den 15 maj. Detta beslut kan komma att förlängas och meddelas i så fall på vår hemsida längre fram.


Anledningen till att vi ställer in utflykterna är den rådande coronapandemin. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer där de understryker, med hänvisning till allmän aktsamhet, att även de som håller enskilda sammankomster, bör se över risk för smittoöverföring trots att det inte regleras i lagstiftningen.


Riskerna för smittspridning är mindre när man är utomhus än vid inneträffar. Det finns ändå smittrisker med samåkning i bil (alla av våra exkursionsdeltagare har inte bil och kan köra själva) samt att det blir svårt att hålla avstånd till varandra utomhus när man till exempel delar tubkikare för att titta på intressanta fåglar.


Vi uppmanar däremot våra medlemmar och exkursionsdeltagare att på egen hand vara ute och skåda fåglar eftersom utevistelse är bra för både vårt fysiska och psykiska välbefinnande samt ur smittskyddssynpunkt. Folkhälsomyndigheten rekommenderar eftertanke och socialt ansvar till varje enskild medborgare genom att inte onödigtvis vara i fysiskt nära kontakt (<2m) till människor i omgivningen samt att hålla god handhygien och att begränsa det man kallar ”onödigt resande”.

Håll er uppdaterade om våra utflykter på vår hemsida!


Föreningens årsmöte söndag den 3 maj kl. 11.00 blir också förändrat. Det ställs inte in utan genomförs som ett digitalt årsmöte samma datum och tid. För att deltaga på vårt årsmöte via dator så anmäler ni er med er mailadress till vår ordförande Mikael Nordendahl mikael.nordendahl@utb.solleftea.se


Styrelsen för ÅOF 

Gilla gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar